Onderwijs en opleiding

Ben je op zoek naar de GeriCall Online Leeromgeving? Klik dan hier

Kwalitatief hoogwaardige kennis op doen, voor en tijdens je dienst!
Spoedzorg voor de kwetsbare oudere vereist een brede (klinische en logistieke) blik, waarbij je vanuit verschillende vakgebieden naar de patiënt kijkt. Kwaliteit van leven en de wens van de patiënt neem je mee in je afwegingen. Veel meer dan vroeger vormt de ouderengeneeskunde een uitdaging. Mensen worden ouder met steeds meer co-morbiditeit, dit maakt dat het vak ouderengeneeskunde complex en logistiek uitdagend, zeker tijdens de dienst. We vragen van de dokter zich snel een beeld te vormen (primair op afstand) van de cliënt via het EPD, de hulpvraag van de verpleging te herkennen en op de hoogte te zijn van de meest recente richtlijnen.

Hoe zorgen we ervoor dat onze artsen al deze competenties verwerven en de beste zorg kunnen leveren GeriCall?

  1. Selectie/sollicitatie; wij zoeken ervaren artsen met aantoonbare affiniteit voor zowel de spoedzorg als de ouderenzorg;
  2. Introductietraining specifiek gericht op de spoedzorg in verpleeghuizen. Deze training bestaat uit een assessment van kennis door middel van een toets en het klinisch redeneren op basis van casuïstiek uit de praktijk;
  3. Onderwijsmodules: aan de hand van veel voorkomende casus/ziektebeelden of logistieke uitdagingen, maakt GeriCall interactieve onderwijsmodules, die zowel voorzien van informatie als op een spelende manier te gaten in de kennis van de dokter te achterhalen;
  4. Academy Sessies: dit zijn fysieke bijeenkomsten voor een grote groep collega’s. Op basis van de gegevens uit GeriForce en de resultaten van de gemaakte onderwijsmodules, wordt er een programma samengesteld waar deze onderwerpen aan bod komen middels interactieve presentaties en hands-on sessies.
balcony

Onderwijsmodules

GeriCall heeft eigen gemaakte onderwijsmodules in het GeriForce platform, met zowel medisch inhoudelijke onderwerpen als logistieke trainingen. Voorbeelden hiervan zijn: palliatieve sedatie, schouwen, trauma capitis en probleemgedrag bij dementie.

Opleiding

Veel van onze dokters herkennen zich zo in het vak ouderengeneeskunde, dat ze zich verder willen specialiseren. GeriCall biedt de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Het stabiele en hechte team, met meerdere ervaren opleiders, maakt GeriCall tot een uitstekende opleidingsplek voor een verbonden groep AIOS.

De toenemende vergrijzing en druk op de zorg stelt ons voor een uitdaging. Veel zorginstellingen zoeken de samenwerking met GeriCall om deze problemen het hoofd te bieden. De moderne visie en technische innovatie van GeriCall, wortelen in de kern van de organisatie. GeriCall investeert zowel in tijd als in mensen, om innovaties in hoog tempo en met hoge kwaliteit door te voeren. Juist door deze focus op innovatie en schaal, kunnen we het momentum behouden, waarbij we zorg voor de patiënt centraal te stellen.

GeriCall verwacht van onze AIOS dat zij participeren in de innovatie en bijdragen aan een efficiënte, duurzame en toekomstgerichte ouderenzorg.

Samenvattend, waarin maakt GeriCall het verschil in de opleiding tot SO?

  • Opleiders die verstand van zaken hebben, meer dan 1 opleider
  • Stabiel en hecht medisch team, met goede ondersteuning vanuit het Office
  • Dedicated opleidingscoordinator.
  • Meerdere opleidingsassistenten binnen GeriCall.

De opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde verzorgt GeriCall in samenwerking met het LUMC.